skip to Main Content

NAJČEŠĆA PITANJA

Naravno. Za sve koji žele da nauče osnove šivenja I osbosobe se što pre za individalni rad preporučujemo uvek početni kurs šivenja. Najbolje ćete naučiti I tehnike koje će vam pomoći u daljem učenju. U slučaju da je početni kurs preobiman za vas možete izabrati I neki od kurseva koji su takođe namenjeni apsolutnim početnicima: šivenje dečije posteljine, šivenje odeće za decu, šivenje odeće za pse… Pored kurseva za početnike u ponudi imamo I jednodnevne radionice u vidu šivenja jednostavnih predmeta (ceger, neseser I sl.)

Na žalost ne. Pohađanje kurseva koji nisu početni je nemoguće pratiti bez osnovnog poznavanja šivenja. U slučaju da ste samouki I da ste već šili neke stvari onda je to u redu ali uz prethodne konsultacije koji nivo I kurs bi bio odgovarajući za Vaš nivo znanja.

Ukoliko imate želju da savladaate šivenje samo jednog odevnog predmeta moguće je upisati nekoliko individualnih časova Ili završiti neku od jednodnevnih radionica za početnike I osposobite se za željeni kurs. Uvek nas možete kontaktirati kako bismo napravili plan učenja za Vas kako biste postigli najbolje rezultate za što kraći vremenski rok.

Za sve kurseve obavezna je rezervacija mesta uplatom avansa 50% ili kursa u celosti na račun škole. Na taj način se smatra da ste se prijavili za željeni kurs i da ste rezervisali svoje mesto. Ostatak iznosa se uplaćuje dan pred početak kursa. Jednodnevne radionice se uplaćuju u celosti najkasnije dan pred radionicu.

Svakom polazniku naših kurseva obezbeđujemo mašine za šivenje, alat za rad (krojačke makaze, špenadle, paralice, olovke, krede za crtanje, flis papir, material za vežbe,…)

*Upisom početnog kursa šivenja dobijate krojeve u pdf formatu svih modela koje koristimo na časovima u svim veličinama (vrednost krojeva je 60$). Takodje dobijate skriptu koja će Vam biti podsetnik za kasnije.

Obaveza polaznika je da sam obezbedi material I pozamanteriju (konac, rajsferšlus, dugme, lepljivo platno) od koje izrađuje garderobu I koja ostaje u vlasništvu polaznika.

Program je osmišljen tako da za najkraće vreme, kroz šivenje suknje, pantalona I majice od žerseja naučite što više tehnika šivenja.

Pored učenja predviđenih tehnika iz programa dobićete I pregršt saveta iz prakse koji se ne nalaze u knjigama I koji su baš zato I dragoceni. Naučićete I kako da: izaberete model prema tipu građe, izaberete adekvatan materijal za određene modele, uradite korekcije (fitting) prema nestandardnoj građi, peglate šavove u samoj izradi kao I kako da peglate ceo odevni predmet u zavisnosti od tkanine I td…

Svi polaznici naše škole, ukoliko uspešno završe program kursa, dobijaju licencirani sertifikat koji izdajemo u saradnji sa Burda Style edukativnim programom.

Naše grupe su manje i broje najviše šestoro polaznika.

Na početnom kursu se uče osnovni modeli suknja, klasične Pantalone I jednostavna majica od trikotaže. U ponudi je više modela od svakog odevnog predmeta ali je izbor modela ograničen jer je jako bitno savladati što više osnovnih tehnika šivenja i svi polaznici prolaze isti program.

Na svim višim kursevima možete izabrati u Burda časopisu model koji Vam se dopada I koji će biti najlaskaviji za vašu građu tela. Obzirom na to da kurseve možete pohađati I više puta, svaki put možete izabrati drugačiji model I na taj način se usavršavati u smeru koji želite I učiti tehnike koje izaberete.

Na početku svakog kursa ćete biti upućeni u to koji je material je najbolje koristiti za izabrani model, koje su skuplje I jeftinije opcije,  kao I gde nabaviti po najpovoljnijim cenama. U nekim radnjama ćete dobiti I određeni popust jer ste đak naše škole. Što se tiče toga koliko ćete novca izdvojiti za material za rad na kraju najviše zavisi od Vas, koji ćete izabrati.

U našoj školi nije potrebno posedovati mašinu za šivenje, naročito kada je u pitanju početni kurs šivenja, jer sve zadatke obavljamo na časovima. Ukoliko imate dilemu koja mašinu za šivenje da kupite, uvek se sa nama možete posavetovati kako bismo pronašli odgovarajuću mašinu za šivenje za Vas u zavisnosti od cene koja Vam odgovara, funkcijama koje su Vam potrebne itd…

Naravno. Početni kurs šivenja i jeste namenjen apsolutnim početnicima pa je i koncipiran tako da detaljno naučite osnovne tehnike, od provlačenja konca do osnovnih vežbi štepanja. Ne morate posedovati mašinu zašivenje, mada je plus ako je imate.

Kada je u pitanju početni kurs šivenja garantujemo da neće biti potrebe za njegovim ponavljanjem.

Ostali viši kursevi su koncipirani tako da ukoliko želite da usavršite šivenje određenog odevnog predmeta ili naučite da šijete više razlićitih modela, možete pohađati isti kurs više puta. Svaki put možete izabrati drugačiji model I učiti nove tehnike.

Za sve kurseve šivenja koji nisu u kombinaciji sa konstrukcijom koristimo gotove šablone Burda Style magazine čiji sertifikat posedujemo vezano za program I edukaciju. Oni su bili naš izbor jer su sinonim za šivenje kao I kvalitet obzirom na to da su najpoznatiji I najrasprostranjeniji u celom svetu sa tradicijom dugom preko 70 godina. Naučićete kako da koristite njihove gotove šablone a I kako da ih modifikujete prema gradji koja nije uvek standardna.

Naravno. U ponudi imamo kurs modelovanja I konstrukcije u tri nivoa. Plan I program se izvodi prema krojevima Muler&Shon, najpoznatijem nemačkom standard kada je u pitanju konstrukcija odevnih predmeta.

Vrlo smo ponosni na ovaj kurs jer je drugačiji od svih drugih škola i pored učenja osnovnih principa pravljenja krojeva akcenat je na praksi, I izradi raznovrsnih modela kao I šivenju uzoraka. Ovde ćete u najkraćem vremenskom roku naučiti kako da eksperimentišete sa raznim formama iz osnovnog šablona I jako brzo ćete naučiti kako da izvedete željeni model, koji ste zamislili ili neki sa slike.

U tom slučaju nudimo dve opcije. Prva bi bila neki od početnih kurseva šivenja (u zavisnosti od toga koja Vas oblast interesuje) I nakon toga bismo Vas usmerili na dalje kurseve po dogovoru a druga je individualni časovi na kojima bi program bio prilagođen Vašim željama, dinamici i brzini napredovanja. Individualni časovi se odvijaju prema dogovoru.

Uvek smo otvoreni za nove ideje i predloge, te nam se možete obratiti, i ako je moguće organizovaćemo neki novi kurs.

Upis za početni kurs šivenja je u toku cele godine. Svakog meseca imamo upise u različitim terminima. Raspored početnih kurseva šivenja, kao i svih ostalih kurseva, možete uvek pogledati na prvoj strani našeg sajta, instagram i facebook stranici ili nas možete pozvati na 0606848333.

Raspored početnih kurseva šivenja, kao i svih ostalih kurseva, možete uvek pogledati na prvoj strani našeg sajta, instagram i facebook stranici ili nas možete pozvati na 0606848333.

U slučaju da u datom trenutku ne postoji upis za kurs koji Vas interesuje, možete se svakao prijaviti za termin koji Vama odgovara I najkraćem mogućem roku ćemo se potruditi da oformimo grupu.

Ukoliko Vam ne odgovaraju trenutno aktuelni termini ili bilo koji naš termin možete zakazati individualni čas koji se organizuje po dogovoru. Ukoliko imamo uslova I interesenata za organizovanje vanrednog termina rado ćemo izaći u susret.

Propušteni časovi se u našoj školi ne nadoknadjuju. U slučaju da niste u prilici da prisustvujete nekom času dobićete odgovarajući domaći I sledećeg časa se priključiti svojoj grupi.

U slučaju odustajanja od kursa povraćaj novca se vrši 100% do 3 dana(72h) pred pocetak, manje od 3 dana (72h) 50% cene kursa. Dan pred početak kursa I na dan kursa ne vršimo povraćaj novca.

Za jednodnevne radionice povraćaj novca se vrši do 24h pred početak radionice.

Back To Top