fbpx

Kursevi konstrukcije

 

KURSEVI KONSTRUKCIJE I MODELOVANJA

 

 

Konstrukcija i modelovanje je grana u proizvodnji u kojoj se crtaju i izrađuju krojevi za odevne predmete. Konstrukcija znači crtanje tj. izradu osnovnog kroja odevnog predmeta a modelovanje je izmena osnovnog kroja prema željenom modelu. Na ovom kursu ćete kroz praktičan rad naučiti kako da sami napravite osnovne krojeve prema svojim merama ili merama koje želite i izmodelujete ih u modele kakve želite.  Za ove kurseve nije potrebno prethodno predznanje  tako da je namenjen apsolutnim početnicima. Ipak, potrebno je osnovno poznavanje šivenja jer ćete tokom časova dobijati domaće zadatke u vidu krojenja i šivenja uzoraka u prirodnoj veličini koji se rade na času. Kurs je namenjen izradi ženskih odevnih predmeta. Budući da se radi o relativno opširnoj temi, ovaj kurs podeljen je u tri dela:

 

 

 

KURS KONSTRUKCIJA I MODELOVANJA

Upoznajte se sa osnovama izrade krojeva i terminima i naučite kako da napravite kroj koji želite kao pravi profesionalac.

 

KURS KONSTRUKCIJE KORSETA I KORSET HALJINE

Na  kursu šivenja korseta naučićete kako da sašijete nekoliko različitih modela korseta i kako da upotrebite različite vrste fišbajna i pertlanja. pored osnovne konstrukcije i osnovnih pravila vrzano za samu izradu naučićete i kako da sami modifikujete osnovni kroj.