skip to Main Content

Intervju – Tia

Predstavi nam se, čime se baviš/struka.

Zovem se Tijana Tarbuk i Rukovodilac sam magacina jednog velikog preduzeća.

Da li imaš prethodnih iskustava u šivenju?

Nemam. Nikada nisam šila do sada, ali sam dosta puta kreirala garderobu i haljinice za sebe i ćerku koje su mi šile šnajderke.

Šta te je motivisalo da kreneš na kurs?

Motivisalo me je to što trenutno imam dosta slobodnog vremena jer sam na trudničkom bolovanju. Konačno imam vremena da ostvarim svoju veliku želju, a to je da napravim kolekciju za devojčice tako da sam odlučila da i sama naučim da šijem.

Koje si kurseve izabrala/o i zbog čega?

Obzirom na to da sam iz Aranđelovca i na moje trenutno stanje, odlučila sam se za individualne časove jer mogu da kombinujem svoje slobodno vreme i dužinu časova kako mi odgovara u datom momentu. Često iskombinujem dolazak i dva-tri puta nedeljno jer mi odgovara da što pre naučim što više stvari.

Šta si sve naučila/o što ti je značilo u daljem radu? Neke nove ideje?

Naučila sam dosta. Apsolutni sam početnik i za nekoliko časova sam već sašila dve komplikovanije haljinice, a radim i kod kuće, uglavnom kopiram krojeve, krojim i šijem sve što smo radile na času tako da brzo napredujem.

Da li imaš svoj brend, kako se zove, koji pravac obuhvata, za koga je?

Da, imam. Brend se zove TIA. Trenutno je namenjen samo devojčicama, šijem haljinice, suknjice, kaputiće,… a planiram i da proširim asortiman na garderobu za mame. Želim da mame i njihove ćerke imaju iste kreacije i da su u kompletu. Ranije sam imala samo ideje i šili su mi drugi, a sada ću ja moći sama da sprovedem svoje ideje u delo.

Gde ljudi mogu da te nađu?

Za sada na instagramu, radim online i po porudžbini, ali obzirom na to da sam tek nedavno počela svakako imam u vidu da vremenom izložim svoje kolekcije i negde gde će kupci moći da ih probaju i vide uživo.

Da li je to serijska proizvodnja ili radiš po porudžbini/meri?

Radim sve po jedan-dva komada, ono što mi se sviđa, a pri porudžbini moguće su i izmene naravno u vidu detalja, materijala, boje,…

Da li ono što radiš može da se pogleda uživo negde?

Za sada je samo online.

Da li bi preporučila/o školu, kurseve i kome?

Preporučila bih svima koji žele da nauče da šiju bar za sebe. Prezadovoljna sam školom, obukom i stečenim znanjem.

Back To Top