skip to Main Content

Intervju – Sisters’ Tale

Predstavite nam se, čime se bavite/struka?

Naš mali dvojac/brend čine Ljubica i Mia Kešelj. Mi smo sestre bliznakinje. Ljubica je po struci istoričarka umetnosti, a Mia slikarka.  Oduvek smo želele da pokrenemo nešto svoje iz ljubavi prema estetici, jedinstvenosti i kreativnosti. Odmalena smo volele nešto da pravimo, sastavljamo i rastavljamo i ovo doživljavamo kao nekako prirodan sled događaja.

Da li imate prethodnih iskustava u šivenju?

Ja nisam imala prethodnog šivećeg iskustva, dok je Mia naučila osnove šivenja gledajući našu majku (ekonomistu) koja je samouka u šivenju, tako da Mia šije već dugi niz godina, a kruna joj je šivenje venčanice koju je sebi sašila pre dve godine.

Šta vas je motivisalo da krenete na kurs?

Naš motiv je bio da naučimo osnove šivenja i krojenja, onako kako treba po pravilima. Mi volimo improvizaciju, ali ipak važni su čvrsti temelji.

Koje ste kurseve izabrale i zbog čega?

Mi smo bile na početnom kursu i trikotaži. Svakako ćemo nastaviti sa usavršavanjem.

Šta ste sve naučile što vam je značilo u daljem radu? Neke nove ideje?

Svašta nešto smo naučile, od šivenja i krojenja do vrsta tkanina i korišćenja kako obične kućne mašine tako i endlerice.

Da li imate svoj brend, kako se zove, koji pravac obuhvata, za koga je?

Imamo mali handmade brend Sisters’ Tale. U pitanju su unikatni, upečatljivi i nosivi komadi. Ideja nam je bila da napravimo nešto posebno i drugačije, skoro arty, za žene i devojke koje vole da poseduju nešto orginalno van serijske proizvodnje, a verujemo da takvi jedinstveni komadi duže traju jer ne prate modne trendove, već jedinstveni stil. Mantra nam je – Slow Fashion. Težnja nam je da ostvarimo prepoznatljiv modni rukopis i odeću koja će moći da se nosi više godina za redom, na taj način čuvajući prirodu. Samo još da napomenemo da sve samostalno radimo, od dizajniranja, krojenja i šivenja, na šta smo veoma ponosne.

Gde ljudi mogu da vas nađu?

Možete nas pronaći online na instagram profilu sisters.tale, kao i na facebooku pod istim imenom.

Da li je to serijska proizvodnja ili radite po porudžbini/meri?

Ne radimo serijski ni po meri. Ono što napravimo, to ima u ponudi. Zanimljivo nam je kako različiti komadi stoje različitim ljudima, nekome je malo uže, nekom šire. Često pravimo i oversize odeću, tako da nije zapisano u kamenu kako će kome da stoji.

Da li ono što radiš može da se pogleda uživo negde?

Naša mala kolekcija se može videti u našem studiju na Bežanijskoj Kosi, uz prethodno najavljivanje.

Da li bi preporučile školu, kurseve i kome?

Preporučila bih svima, ne samo onima koji hoće da osnuju svoj brend. Lepo je kad možeš sebi nešto da sašijes, zakrpiš ili prepraviš. Sigurno bi naše bake i mame volele da je tako nešto postojalo u njihovo vreme. Uvek je bolje kada postoje ovakve opcije.

Back To Top