skip to Main Content

Intervju – Girlica

Predstavite nam se, čime se bavite/struka.

Mi smo Kristina i Bojana, dve marketing menadžerke koje su odlučile da istraže svoju kreativnu stranu i otkrile talenat i strast prema modi i kreiranju ženskih odevnih predmeta.

Da li imate prethodnih iskustava u šivenju?

Nemamo, pre ovog kursa nismo imale nikakvih dodirnih tačaka sa šivenjem.

Šta vas je motivisalo da krenete na kurs?

Oduvek nam je bila želja da naučimo da ideje koje imamo u glavi, a vezane su za modu i stil, prenesemo na papir i materijal i stvorimo interesantne kreacije.

Koje ste kurseve izabrale i zbog čega?

Zato smo i izabrale kurs konstrukcije i modelovanja, kao i radionice šivenja, kako bismo objedinile celokupno znanje neophodno za realizaciju jednog odevnog predmeta.

Šta ste sve naučile što vam je značilo u daljem radu? Neke nove ideje?

Naučile smo sve što nam je neophodno za sam start, kako da izaberemo materijale i koje možemo da kombinujemo, koje mašine za šta da koristimo, konstrukcija nam pomaže da menjamo modele i da napravimo baš ono što želimo. Inspirisala nas je dosta radionica vikendom na koju smo redovno dolazile i gde smo mogle da eksperimentišemo sa raznim formama, tehnikama šivenja i sl.

Da li imate svoj brend, kako se zove, koji pravac obuhvata, za koga je?

Osnovale smo brend koji se zove Girlica. Čini nam se da na tržištu ne postoji velika raznovrsnost, da je ponuda ograničena i da „obične“ devojke i žene teško pronalaze odevne predmete koji su za svaki dan, ali sa dozom efektnosti i prepoznatljivosti. Zato smo osnovale brend koji se zove „Girlica“, i koji nudi upravo modele koji su udobni, prijatni i jednostavni u kroju, a efektni u boji i spoju različitih dezena. Naše „Girlice“ ih nose i na posao, i na patike uz šetnju, ali i na štikle u izlazak ili neke specijalne prilike.

Gde ljudi mogu da vas nađu?

Možete nas naći na instagramu kao i u Čumićevom Sokačetu (Belgrade Design District) u radnji Atippi, radnji gde mogu da se pogledaju, probaju i kupe svi naši modeli.

Da li je to serijska proizvodnja ili radite po porudžbini/meri?

Nije serijska proizvodnja. U radnji su nam izloženi modeli u par veličina ali uglavnom radimo po narudžbini, odgovarajuću veličinu, kao i kombinaciju boja po želji.

Da li ono što radite može da se pogleda uživo negde?

Nalazimo se u Čumićevom Sokačetu (Belgrade Design District) u radnji Atippi.

Da li biste preporučile školu, kurseve i kome?

Naravno, školu i kurseve bismo preporučile svima koji su kreativni i maštoviti, koji vole modu i žele da nahrane taj umetnički duh.

Back To Top