skip to Main Content

Intervju – Girlica

Predstavi nam se, čime se bavis/struka?

Mi smo Kristina i Bojana, dve marketing menadžerke koje su odlučile da istraže svoju kreativnu stranu i otkrile talenat i strast prema modi i kreiranju ženskih odevnih predmeta.

Da li imaš predhodnih iskustava u šivenju?

Nemamo, pre ovog kursa nismo imale nikakvih dodirnih tačaka sa šivenjem.

Šta te je motivisalo da kreneš na kurs?

Oduvek nam je bila želja da naučimo da ideje koje imamo u glavi , a vezane su za modu i stil, prenesemo na papir i materijal i stvorimo interesantne kreacije.

Koje si kurseve izabrala/o i zbog čega?

Zato smo i izabrale kurs konstrukcije i modelovanja, kao i radionice šivenja, kako bismo objedinile celokupno znanje neophodno za realizaciju jednog odevnog predmeta.

Šta si sve naučila/o što bi ti značilo u daljem radu? Neke nove ideje?

Naučile smo sve što nam je neopodno za sam start, kako da izaberemo materijale i koje možemo da kombinujemo, koje mašine za šta da koristimo, konstrukcija nam pomaže da menjamo modele i da napravimo baš ono što želimo. Inspirisala nas je dosta radionica vikendom na koju smo redovno dolazile i gde smo mogle da eksperimentišemo sa raznim formama, tehnikama šivenja i sl.

Da li imas svoj brend, kako se zove, koji pravac obuhvata, za koga je?

Osnovale smo brend koji se zove Girlica. Čini nam se da na tržištu ne postoji velika raznovrsnost, da je ponuda ograničena i da „obične“ devojke i žene teško pronalaze odevne predmete koji su za svaki dan ali sa dozom efektnosti i prepoznatljivosti. Zato smo osnovale brend koji se zove „Girlica“, i koji nudi upravo modele koji su udobni, prijatni i jednostavni u kroju a efektni u boji i spoju različitih dezena. Naše „Girlice“ ih nose i na posao, i na patike uz šetnju ali i na štikle u izlazak ili neke specijalne prilike.

Gde ljudi mogu da te nadju?

Možete nas naći na Instagramu kao i u Čumićevom Sokačetu (Belgrade Design District) u radnji Atippi, radnji gde mogu da se pogledaju, probaju i kupe svi naši modeli.

Da li je to serijska proizvodnja ili radiš po porudžbini/meri?

Nije serijska proizvodnja. U radnji su nam izloženi modeli u par veličina ali uglavnom radimo po narudžbini, odgovarajuću veličinu kao i kombinaciju boja po želji.

Da li ono što radiš može da se pogleda uživo negde?

Nalazimo se u  Čumićevom Sokačetu (Belgrade Design District) u radnji Atippi.

Da li bi preporučila/o školu, kurseve i kome?

Naravno, školu i kurseve bismo preporučile svima koji su kreativni i maštoviti, koji vole modu i žele da nahrane taj umetnički duh.

Back To Top