skip to Main Content

Škola šivenja

Beogradski atelje

 

Beogradski atelje je centar za edukaciju u oblasti šivenja i modelovanja i konstrukcije odeće. Nakon dugih godina provedenih u šivenju (učenju kroz praksu u proizvodnim pogonima, šivenju i dizajniranju u malim dizajnerskim radionicama, revijama, izradi kostima za pozorište i predavanju u drugim školama šivenja), došao je trenutak kada želimo da svoje bogato znanje i iskustvo podelimo sa onima koji žele da nauče najlepši i najkreativniji zanat – šivenje.

Obzirom na to da smo jedini u regionu koji ima sertifikovane Burdine predavače, za kurseve šivenja koristimo Burdine gotove krojeve, kao i njihove tehnike šivenja. Što se konstrukcije i modelovanja tiče, koristimo više literatura, od onih koje se koriste na fakultetima do M. Müller & Sohn.

Plan i program kurseva sami osmišljavamo i dosta kurseva, kojih nema u regionu, ćete pronaći upravo kod nas (kupaći kostimi, korseti, venčanice, farmerke, šivenje za pse,…). Kontinuirano radimo na usavršavanju naših programa, osluškujemo potrebe đaka i na taj način radimo na što boljem programu za vas. Kursevi konstrukcije i modelovanja bazirani su na manje teorije i više prakse, i plan i program je osmišljen tako da sve što učite bude korisno i primenljivo. Nema suvišnih informacija, modeli su moderni i savremeni, kao i krojevi koje pravimo na časovima. Osposobljavamo vas da za minimalno vreme naučite najbitnije i da što pre možete da radite samostalno.

Organizujemo i radionice i kurseve za decu uzrasta 10-14 godina, koji su osmišljeni sa velikom pažnjom i željom da se kroz igru, praktičan rad i zabavu uvedu u kreativan svet gde će kroz praktičan rad moći kreativno da se izraze.

Atelje je specijalizovan za obuku osoba svih uzrasta. Uz naše kurseve možete postati profesionalac u krojenju i šivenju, a možete i kao hobista naučiti kako da ispoljite svoju kreativnost.

Back To Top